Going Down Under !

Een jaartje of 3 geleden kreeg ik de vraag van Pieter , of ik interesse had in een uitstapje naar Australië ? Een milliseconde verder popte er vuurwerk af in m'n hoofd en ja flapte spontaan uit m'n mond . Hier moest ik niet over nadenken , dit moet ik gewoon doen ! Je leeft maar één keer .
Onder die jaren vooraf werd er vergaderd en reservaties gepleegd en alles wat in plan gebracht . Samen met Pieter van den Berg , Bert Goeree en Jaap Oostdijk zouden we met een 4x4 uitgerust met tenten bijna een 5tal weken een trip doen vanuit Darwin te vertrekken en via de baai van Carpenteria , op naar boven naar Queensland en vanaf daar af te zakken naar Cairns , waar we achteraf het vliegtuig terug naar huis zouden nemen .
Dus de opzet was om onderweg te stoppen om te vissen vooral en gewoonweg van wat Down Under allemaal te bieden had en vooral genieten met de grote G .
10 Mei was het dan zover , de vlieger op naar Darwin !


Na een nachtje verblijf in een hotel , werd de dag nadien ons transport voor de volgende weken opgehaald en ingeladen . Piet zou grotendeels het rijwerk voor zich nemen , samen met Jaap . Bert en ik hadden de achterbank in beslag genomen .
We hadden mooi weer om te vertrekken , lekker temperatuurtje buiten , zonnetje aan de hemel , perfect ! Er was voor gekozen om net na het regenseizoen van start te gaan , omwille van de toegankelijkheid . Uiteindelijk moesten we onze route nog aanpassen door o.a. de weersomstandigheden en een technische beperking , maar al bij al zijn we op ons eindpunt héélhuids aangekomen .
De eerste dagen waren we enorm onder de indruk , hoe groot en weids dit land wel is . Man wat een afstanden . Ik weet nog toen we arriveerde bij Kakadu park , waar we een tip kregen van de dame die ons de nodige vergunningen verzorgde om toegang te krijgen tot het park . Een beetje verder was er een waterval zei ze .... 160 km heen en 160 terug tot bij de camping ! Na een tijdje hadden we het wel door wat een beetje betekende hier in de omstreken .


een beetje verder ...
Nu wat het vissen betreft , werd er ons niets in de schoot geworpen . Alles werd uit de kast gehaald om succes te boeken . Piet was zowat de uitblinker onder ons , maakte niet uit hoe of wat maar er moest vis gevangen worden . Achteraf gezien werden er wel diverse soorten gehaakt en af en toe ook wel klaargemaakt . Bevisbare stekken waren er niet zo talrijk vanaf de kant en praktisch overal stond er wel een waarschuwingsbod dat je moest voorzichtig zijn voor bepaalde reptielen . Het werd ons duidelijk dat vanuit een boot , het meest praktisch zou geweest zijn om de rivieren te bevissen . Dat hebben we ook enkele keren gedaan maar ook toen werd het hard knokken .

1ste vis van de trip 

de Daintree River
Geen opmerkingen:

Een reactie posten