4 dagen vrij = 4 dagen vissen

vrijdag stond er een wrakkentocht te wachten . uitzonderlijk zijn we pas rond 08.30 uitgevaren vanuit Nieuwpoort.
de bedoeling was om geankerd , zeebaars te vangen . deze methode was nieuw voor mij .
het werd een leerdag voor mij , ééntje zonder vangst ... snik .
door de andere vissers zijn er een 8 tal baarzen van mooi formaat en evenveel gullen bovengehaald .
zaterdagmorgend rond 8 uur was ik afgesproken met Dirk Aerts in Zeebrugge , om te zien of er al aan de kant zaten . veel hebben we niet gevist , er viel te veel te vertellen . ik had er al eventjes naar uitgekeken eerlijk gezegd . een specialist die aan de vlaamse kust zijn visje weet te vangen en je ook nog eens super mooie hengels van Xzoga kan bezorgen . zelf ben ik in het bezit van een Xzoga mastery , die ik kan inzetten voor forse pluggen , zoals de subwalk van rapala bvb .
bon , de vangst die morgend was niet wat we wilde , maarja ...
zondag in de late middag afgereden met Raf naar de grevelingen om nog wat haring te vangen . het ging wederom weer om een magere vangst ; had verwacht dat met opkomend tij er water van zee naar binnen zou stromen maar we hebben het anders gekregen ... bizar .
ondertussen heb ik van de vorige haringvangst zo'n 'rubbidub' of zoiets in dien aard gemaakt .de mixer erin gezet , vacuum getrokken en ingevroren. als ik binnekort op zee ga yakken , hang ik dat in een sok ofzo buitenboord . we zullen wel zien ...
maandag was ik met niemand afgesproken . thuis zitten was geen optie , dus rond de middag naar de Oosterschelde ergens aan de monding . de algenbloei is momenteel volop aan de gang . 
de eerste plug die in de wartel hing was een witte monitor van Illex . met het gedacht dat er wat geep zou rondzwemmen die soms wel te vangen is met zo'n monitor . 
het dammetje waar ik op stond was bijna bloot , stond nog een stroompje aan de rechterkant . na de derde worp in het stroompje knalde er een vis op . ik kon niet direkt zeggen welke vis het was . een aanbeet die voor mij wat vreemd was . ik zag in het water iets deftig te keer gaan .... een geep ? nee te kort ... een fint . mja miss ... 
ondertussen de camera uit m'n zakje gepruld ... alleen statief vergeten . dan maar vanuit de hand trekken . op één foto hangt wel m'n draad voor de lens , zonde .
nee het was een zeeforel ! de 2de voor mij en wat groter dan de vorige . schatte hem rond de 35 a 40 cm . veel kracht voor zo'n visje en nadat ik hem losliet schoot ie nog als een raket weg . kort daarna nog een volger van waarschijnlijk ook een zeeforel en twee aanvallen van geep .
en toen was de koek op , niet veel gevangen maar ... 'twas goei weer hé , da's oek al iet .



Geen opmerkingen:

Een reactie posten