terugblik 2011

het baarsseizoen ging vroeg van start dit jaar . de winter was koud maar van korte duur en de droge ,zonnige lente die daarop volgde , deed het water snel in temperatuur stijgen .
de eerste baarzen waren begin mei gevangen . enkelen onder ons zelfs enkele weken vroeger !
dit gaf het gevoel om een goed jaar te worden , maar toch draaide het voor mij anders uit .
wat zijn de redenen ?
eerst en vooral heb ik een pak minder kilometers afgelegd tegen het jaar daarvoor ... de benzineprijs was spelbreker nummer 1 .
de overbevissing is niet meer weg te denken , beroeps en (sport)vissers ... goe bezig manne .
een gevolg daarvan ; aas in overvloed . de baars hoeft z'n bek maar open te doen en het zwemt er vanzelfs in . waarom zich dan moe maken om naar een plug te zwemmen ?
grotendeels van de sessies heb ik met pluggen gevist . vooral oppervlakte zoals de aile magnet van Yozuri , de gunnish van L.C. en de watermonitor van Illex . ondiep zwemmende ; feed shallow 128 van Tackle house , komomo 2 van Ima , angel kiss van Maria en de zonk van Megabass . dit waren de meest succesvolste pluggen dit jaar .
shads en met natuurlijk aas en dobbermontage vanuit de kayak brachtten ook enkele visjes aan boord . met wat goede tips en aanwijzingen van vriend Bram was dit vrij snel onder de knie , maar de passie blijft toch nog die harde plug en vooral de oppervlakte soort .
3 op de 4 sessies  waren nulvangsten en die ene goeie dag werden er gemiddeld 3 baarzen gehaakt . en dit zo het gehele seizoen .
de gemiddelde maat van baars was zo tss de 40 en 50 cm , baarzen van boven de 60 heb ik wel enkele keren mogen haken , maar niet mogen landen . amper gehaakt, haken uitgebogen of afgebroken , de vis die in het wier duikt . man man , leuk was anders .
2011 was wel een jaar van nieuwe vrienden te leren kennen en leuke gezamelijke vismomenten . en dat blijft voor mij onbetaalbaar ! wat me deugd doet dat er meer en meer mensen zijn die er zich van bewust zijn dat we zuinig moeten omgaan met moeder natuur .
voor onze toekomst en voor de volgende generaties . we komen er wel !
ik hoop dat 2012 voor mij persoonlijk iets beter wordt qua vangsten , want de moed heeft met momenten in de schoenen gestaan .
en hier dan nog wat foto's van het afgelopen jaar die nog niet veel daglicht hebben gezien .
2 opmerkingen: