Pop till you drop , part 2

Dag 2 begon al goed voor Lesley ,die z'n eerste roosterfish te pakken kreeg . En gelijk al een mooie van formaat . Vanaf dat moment voelde ik toch lichtelijk de druk toenemen , zo'n beetje koorstachtig , ken je dat ? Ik wil ne rooster ! maar tussen willen en vangen is een groot verschil . Man hoeveel keer dat je plug achtervolgd word , tot tegen de boot aan en dan keren ze weg , grrrrr . Nog wel enkele jack crevalle kunnen vangen . die zijn iets makkelijker te vangen lol . 


 Dinsdag stond er een bekende stek op het programma nmlk Rocca Blanca . Dit is een rotseiland dat ongeveer een 200 meter uit de kant ligt .
Hier mochten we ons op grote vis verwachten !
We zijn er twee keer naartoe geweest .We hebben verschillende soorten technieken met kunstaas uitgeprobeerd . Speedjigging , gewone pilkers , shads allerhande , grote & kleine poppers , kleinere pluggen  , sharkie's , stickbaits , swimbaits, ...
Lesley had hier nog wel een mooie horse eye jack te pakken , ikzelf moest het tevreden stellen met een 5 tal visjes . grotendeels was triggerfish . Wat een vraatzuchtige beesten zijn dat . na één drift was het meestal gedaan met de shad .

Rocca Blanca werd hierna omgedoopt in Rocca Nada .
We kregen wel geregeld een aanval aan de oppervlakte , maar echt wild waren ze niet .
Niet alleen daar bij dat eiland maar op de terugweg en er naar toe hebben we geregeld stukken uitgegooid , zonder al te veel succes .
Needlefish klapte wel regelmatig op ons kunstaas , maar ze haken niet zo makkelijk . Uiteindelijk had toch ieders ééntje te pakken die vakantie .
Er bekroop me nu zo'n gevoel van dat deze visvakantie nog een moeilijke opdracht ging worden . "Kalmkes aan" zei Georgie , "Het gaat allemaal wel goed komen , moet u geen zorgen maken .
Maar het zou eens goed moeten regenen , zodat de watertemperatuur wat zakt en de lagunes kunnen doorbreken naar zee ."
Het gevolg hiervan is dat er bijna geen sardines onder de kust zwemmen . En dat viel ons ook al toen op ; zo goed als geen pelikanen gezien de eerste week . En als er vogels aan't jagen waren , was dit meestal van een kleinere soort die waarschijnlijk op krill bezig was . Dolfijnen waren er ook niet veel te zien , maar wel schildpadden . Er waren momenten bij dat je tussen de schildpadden door moest laveren , met honderden kwam je ze dan tegen .

Woensdag werd er unaniem gekozen voor de andere kant van Escondido eens uit te kammen.
En ooh wat zijn we 's avonds met blijde gezichtjes van de boot gestapt !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten