déjavu

zaterdag na de middag samen met Raf naar de Oosterschelde gereden . rond zeven zou het laag tij zijn . er stond een deftige westenwind van een 4 Bf , troebel water aan de kant . ietswat verder was het redelijk helder . er lag aan deze kant wel redelijk wat vuil aan de kant .
het duurde lang voor de eerste beet zich voordeed . door de sterke stroming , was het eventjes een fel gevechtje . een baars van rond de 50 pakte op een feed shallow 128 . na een uurtje , reeds tegen laag tij aan en een hoop gewissel . kwam het ineens bij me op dat ik op deze plek vorig jaar onder zowat dezelfde weersomstandigheden grote baarzen heb moeten laten gaan , monsters die ik niet onder controle kreeg . ééntje trok zelfs de voorste dreg met splitring eraf .
dus diezelfde plug van toen hing in de wartel . na de derde of 4de worp , zag ik weer zo'n machtige aanval gebeuren .....
vollebak door de slip .... de slip drie slagen dichter gedraaid en nog erdoor gaan .... en dan ja ,weer dat klote bessenwier dat me de das omdoet . ik voelde hem erin zwemmen . molen eventjes open gezet of ie er miss zelf zou uitzwemmen . dat deed ze wel , maar zonder de plug . gelukkig was ik deze toch niet kwijt geraakt .
wat later met opkomend tij nog op een andere stek een uurtje geprobeerd , maar het deed niets meer af .
ik kijk al uit naar de volgende sessie....


1 opmerking: