op een halve meter water

woensdag naar het getij gekeken en beslist om 's avonds naar de Westerschelde te tenen . daar aangekomen , zag ik dat ik niet alleen zou vissen op de plek.
het bleek hier om Tony en z'n zoon Robbe te gaan . twee toffe 'dudes' met de juiste vismentaliteit .
we waren net op tijd op de plek , het dammetje begon zich hier en daar al wat te laten zien. er stond nog een mooi windje die met de volgende uren begon af te nemen . het water was redelijk troebel en kwestie van stroming was het goed te doen .
op de eerste halte , nog op het 1ste dammetje . begonnen we al halverwege met een oppervlakte plugje , de monitor van Illex . binnen de drie worpen knalde de eerste op het plugje van Tony . ik dacht een meter of 3 voor z'n voeten tegen het dammetje op . aan de kromming van de hengel te zien , was dit geen kleintje . na een dril van een minuut of 2 , meldde zich een baars van 66 cm , ééntje met een machtige kop , echt een mooi beest. na wat foto's mocht ze van de schrik bekomen in haar eigen element .
een paar minuutjes later had ik ook prijs , wel maar een schoolbaarsje , maar deed er niet toe . beet krijgen is al voldoende , dan weet je dat je goed bezig bent .
op het ander dammetje kreeg ik nog een voorzichtige beet . voelde hem eventjes met de lip pulken en liet direkt terug los ......hmmm , een kenner ?
de worpen nadien bleven volgers geven maar geen baars die ik kon overtuigen , ook niet met andere plugjes .
na enkele uren kon ik op de volgend plek een iets grotere baars pakken , zo rond de 45 cm .
veel pluggen gewisseld die avond , de zonk was degene die het afmaakte .
na het vissen, van Tony nog wat testertjes meegekregen , enkele zelf gegoten slug's + enkele weedless jigheads die hij zelf gefabriceerd had . het ziet er al zekers belovend uit . de praktijk zal het uitwijzen !
mooie avond gehad en leuk gezelschap . meer moet een mens niet hebben !


1 opmerking: