Bass challenge 2011

eindelijk was het weer zover ! de reis naar Ierland, Cobh stond weer voor de deur .
we waren met een 10tal deelnemers , sommigen hadden het jaar ervoor ook al deelgenomen .
wat ik me nog herinner van vorig jaar , dat het niet gemakkelijk was om een baars te vangen .
de eerste dagen zag het er qua weersomstandigheden ook niet goed uit . we kregen te maken met de uitloper van orkaan Irene.
zondag niet gevist en maandag hebben ze ons ergens in Cork harbour afgezet om enkele stekjes vanaf de kant te proberen . helaas werd er geen baars gevangen , wel enkele palingkjes vanaf het strand .
dinsdag werden ons de bootjes toegewezen . voor mij , Piet en Bert Goeree lag er een nieuwe boot klaar ; Raider 18-cuddy . een pracht van een boot , enorm stabiel en veel ruimte .
de andere trokken erop uit met de warriors .
wij ' de Nederbelgen ' hadden onze zinnen gezet op vriend zeebaars en dit grotendeels met pluggen maar ook wel soft plastics .
met levend aas was deze week minder , gewoon om het feit dat de scholen makreel verspreid werden in kleine schooltjes door de zware wind . het water was redelijk troebel de eerste dagen en dat is ook geen voordeel om aasvis te vinden.
we hebben weer mogen zwoegen om baars te veleiden met een plug . Piet lukte het nog het beste die dinsdag . Bert en ik mochten gewoon toekijken hoe de master tot 4 keer toe riep ; vis !
zelfs een andere baars volgde zijn makker toen die aan de boot kwam . maar ons geluk was van een later moment .
de dagen daarna werd het moeilijker om baars met de plug te haken . Pollak was niet verlegen om deze te pakken en af en toe kwam er een mooie vis boven .
de stekken voor met de shad en pilkers begonnen een voorkeur te krijgen ...we moesten wel , wilde we nog baarzen vangen .
zelf heb ik enkele specifieke montages uitgetest en met succes. zo deed de dropshotmontage het eigenlijk zeer goed . gevist met loodjes van 20 gram , wat goed te doen was in het begin van het tij . later mag je gerust naar 40 gr. gaan als de stroming aantrekt. je moet zoveel mogelijk contact houden met de bodem anders word de vangstkans zo goed als nihil.
als soft baits had ik grote x-layers en sluggo's bij , wat een goede keuze is hier . je vangt er ook andere vissoorten mee zoals gul, pollak , koolvis enz.
1 shad was wel een topper , deze was ongeveer een 15 cm groot , zwart op de rug , bruine flank en orange op de buik . beetje zowat pollak-kleur .
dus wat betreft de visserij ; het was weer hard werken en af en toe werden we ervoor beloond .
nu voor de rest was deze vakantie weer tot in de puntjes verzorgd en werden we verwend met lekker eten en drank . de whiskey-avond die werd verzorgd door Colin en Kevin was weer super !
de laatste dag had ik nog een afspraak geregeld met enkele Ierse kayakkers . ik wilde persĂ© nog een keer met de kayak vissen daar . de weersomstandigheden leidde ons naar een beschutte baai buiten Cork harbour .
het was een leuke groep van een 6 tal yakkers . Pat , die mij kwam ophalen aan het hotel , had voor mij ook een yak bij . daar ik gewoon ben van met een Hobie te varen , was het even een aanpassing om nu te moeten peddelen met een roeispaan . voor mij was het ook meer peddelen dan vissen , maar toch nog 3 pollakjes kunnen vangen .
rond de middag kwam de vrouw van Pat mij ophalen , om me dan aan het hotel 'Bella Vista'
af te zetten. de vakantie zat er op nu !
volgend jaar ben ik normaal gezien toch wel terug van de partij ,maar waarschijnlijk dan de hele week met de kayak . Kevin is van plan om enkele kayaks aan te schaffen . 1tje is al gereserveerd !Geen opmerkingen:

Een reactie posten