met wat hulp van Maria

maandagmorgend 15 augustus rond 05.00 op weg naar de Westerschelde . het was nog stikdonker toen ik in de wagen stapte . een uurtje later begon de lucht stilletjes aan naar de blauwe kant te schijnen. in mijn geloof zijn dit de gouden momenten om een baars op z'n rooftocht tegen te komen .
het was een 2tal uur na hoog tij . een zucht wind vanuit het zuidwesten maar een vrij troebel water aan de kant .
voor ik de eerste plug in de wartel hing , keek ik even omhoog en zei tot de heilige moeder Maria ; meiske vandaag isset uwe feestdag mor lot mij der ook wa van profitere !
zover is het al gekomen dattek al tegen de lucht begin te klappen ...
de vangsten zijn echt driest te noemen dit jaar , af en toe mag ik eens een baarsje haken maar meestal ga ik blank naar huis .... een hele dag stekken afvissen en geen beet krijgen ! het werkt ontmoedigend , dat kan ik u vertellen .
het eerste half uur was er geen tik te voelen , tot er toch iets aan de plug begon te pulken . een keer of 3 werd de plug geraakt door iets en ik was zeker dat het niet de bodem was . de volgende worp was dan eindelijk raak . een dappere baars van zo'n 36 greep de achterste dreg van een Komomo 2 .
de worpen daarna bleven onaangeroerd . het water was ondertussen van troebel tot bijna chocomelk veranderd . dit was grotendeels de oorzaak van de enorme grote vrachtschepen die voorbij stoomden .
een tijdje wat oppervlakte pluggen geprobeerd , maar zoals de voorbije weken , kwam hier geen reactie op .
ik had de avond ervoor nog enkele pluggen klaargelegd die ik al een paar jaar niet meer had gebruikt .
één ervan was een Maria Angel Kiss in een nogal wat ongewone kleurcombinatie nmlk.; rood op de buik , zwarte flanken en een witte rug . het spijtige is , ik kan hem je niet tonen , want ik ben deze achteraf kwijt gespeeld aan een oesterrand .
hij had wel z'n effect in dit bruin water . na een worp of 5 knalde nummer 2 erop en na een korte dril kon een baars van 42 na een foto ook terug het sop in .
de worpen erna , voelde ik dat er toch regelmatig een aanval werd ingezet op de Angel Kiss .
kwartietje later de 3de van deze morgend en ook de laatste . deze baars liet zich niet zo snel doen ... enkele minuten later was ik toch de sterkste . zielig voor deze rakker , de dreg zat fataal gehaakt in z'n kieuwboog en bloedde vrij heftig . een vis van 53 is meegegaan voor comsuptie . en daar het vandaag moederdag was , had ik een leuk kado voor de mama bij !
geen super ochtend ... maar een klein lichtpuntje in deze sombere visdagen .
thuis gekomen , de computer aan en surfen op e-bay naar nog enkele Maria's .nog 3 bij besteld . kon het niet laten .
Geen opmerkingen:

Een reactie posten