De volgende dagen werden beter en beter . De vangsten waren met regelmaat in de dubbele cijfers . Nu we de juiste keuze van kunstaas wisten . De stroming die begon aan te trekken naarmate we naar volle maan toe gingen . Regelmatig regenbuien in de avond /nacht . Meer vogels langs de kust te zien. Er zat al wat meer leven in de brouwerij.
Hier en daar stonden er ondertussen ook lagunes open naar zee . Het bruine zoet water blijft als een wolk bovenop het zout water liggen tot enkele kilometers ver in de oceaan . Langs de randen waar het zoet met het zout zich gescheiden houd , vind je geheid roofvis . Roosters zijn meer in helder water te vinden maar jack's en snook gedijen goed in troebel water .
Roosterfish daarentegen ben je wel wat langer met zoet . Ook zeker te vermelden dat je nu de slip éérder los zet dan vast . Ze springen ook wel geregeld tijdens de dril , afgewisseld met snelle runs . Ze gaan tot aan het uiterste van hun krachten . Eén keer dat je gewaar wordt dat vis in kracht afneemt, geleidelijk de slip dichter draaien en trachten zo snel mogelijk te landen .
Jack crevalle is niet de grootste soort die je hier kan vangen , maar onderschat zijn krachten niet . De aanvallen aan de oppervlakte zijn enorm agressief , daar ze meestal met meerdere tegelijk achter de plug aanzitten . Wanneer ze dit doen moet je even 1 seconde de plug stoppen , op dat moment valt meestal een rake klap , bam , hangen !
Ik geloof dat we voor 80 % alles wisten te vangen aan oppervlakte kunstaas deze vakantie .
Poppers in alle maten , stickbaits en de Sharkie ; deze laatste is 'a hand made lure' van onze gastheer Georges .
Dit kunstaas werp je uit en zodra je het water raakt , begin je deze zo snel mogelijk binnen te rossen . De Sharkie stuitert dan over de oppervlakte als het goed is . Door zijn vorm krijg je een onregelmatige beweging bij het inhalen , wat extra aantrekkingskracht geeft . Bepaalde pluggen in die trend gaan meestal kaarsrecht door het water , en dit geeft soms meer argwaan bij de grotere (wijzere) vis.
Ook de poppers die Les mee had van Alessandro Massari , waren top . Vooral de zwarte kleur was een killer . Hier is een link naar zijn blog : Alle's Lures
Neem zeker genoeg reserve haken mee en liefst zeer sterke , haken van Owner zijn ons het best bevallen . En als je kan, van je favoriete kunstaas ook meerdere exemplaren in huis te hebben . We zijn niet veel kwijtgespeeld maar er is wel wat gesloopt geweest op die 12 dagen . Een goede raad ; als je poppers aanschaft , prefereer voor de cubera een houten popper , want ze bijten de plastieken versie gewoon lek . En éénmaal ze zinken , ben je verplicht om ze snel binnen te vissen en voor cubera moet er trager gevist worden. na elke plop wacht je een seconde of 3-4 , meer tijd hoeft de vis niet als hij vanuit het rif naar boven schiet en met de plug naar beneden knalt. Wat ook opviel was dat je geen 2de kans kreeg van zo'n cubera . 1 mis-aanval en gedaan , die komt niet meer naar boven. Hetzelfde ook bij roosterfish bemerkt . En ook te lang op éénzelfde plek blijven proberen haalt niets uit. In ons geval werd grotendeels 'het kantje' uitgegooid . Driftend op ongeveer een 100 meter uit de kust en zo richting strand, rots, rif , enz.. te werpen . we deden dan meestal een drift of 3 en verplaatste ons dan door 5-15 minuutjes te varen naar een andere spot .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten