taaie visserij

ja mensen , het zijn slopende sessies voor mij de laatste weken. en ik hoor zo rond , dat het voor anderen ook niet zo "easy"is .
heb van half september tot nu toe, een 25tal keer gaan vissen geweest . op de Wester-, Oosterschelde en zelfs een enkele keer in de Europoort samen met Pete & Bert .
af en toe kwam er eens een baarsje aan de kant , maar zeker geen kanjers .
over het algemeen dit formaat dus

m'n 1ste zeeforel(letje)
wel heb ik ook m'n eerste zeeforelletje gevangen . hij was maar net iets groter dan m'n plug .
het grappige was , dat Bert en ik net daarvoor het er nog over hadden en met de eerste worp
was het al prijs. we hadden miss beter over grote baarzen geklapt , maarja . het was een troost .
vorige week ben ik 2 keer naar Westkapelle gereden om daar m'n geluk te proberen .
2 keer noppes , en toch zat er vollebak vis te jagen in de kanten ! er zit hier voor het moment enorm veel speldaas . ik denk dat een dobber hier miss nog iets kan afdoen , maar kunstaas ??? ik zag andere vissers op verschillende manieren proberen , maar niets was afdoende . pluimpjes , pilkertjes , shad's , pluggen , noppes , niks ! dit is volgens mij de hoofdreden , waarom het dit jaar zo minder is . daarbij komt nog , dat het seizoen later van start is gegaan en ja natuurlijk , hetzelfde clichĂ© zoals de jaren ervoor : de overbevissing .
en er zullen nog wel punten zijn dat er aan toe bijdraagt .

mooi najaars zonnetje
in ieder geval , ik ga er nog niet mee stoppen dit jaar . de temperatuur van het water valt nog goed mee . dat kon ik vrijdag laatstlede nog ondervinden ! ik was met Bram van Viskayaks afgesproken om met de kayak op de Oosterschelde de baars te zoeken . op een gegeven moment moest ik , m'n jongeheer eens buitenhalen . dat wil zeggen , eerst op m'n knien gaan zitten , de bovenkleding + reddingsvest uit , waadpak afzakken en mor geve ! ik had net de bretellen van m'n waadpak terug aan en verlies mijn evenwicht ! plons , daar ging ik . met veel moeite ben ik terug in m'n yak geraakt . het waadpak liep dus wel vol , tegen m'n verwachtingen in . amai da's verschieten ! Bram stelde voor om even terug tot aan de wagen te gaan . die had nog reserve kleding bij . maar heb me stoer gehouden en nog een uurtje of 3 doorgevist , tot we het beide beu waren . nee de temperatuur van't water valt nog mee !
ik denk nog een week of twee , drie te proberen . als het weer het toelaat .

2 opmerkingen:

 1. Hey Nevets, Ik ben ook aan het bloggen geslagen en kwam ook jouw blog tegen, leuk hoor, je hebt er een volger bij..
  Da's inderdaad ff schrikken met je waadpak te water, ik draag er ook 1 met een anorak eroverheen en ben ook al 's omgeslagen,dit ging wel 'goed', liep niet vol vanwege de anorak. Maar met een sanitaire stop moet je het uittrekken en dat is dus best gevaarlijk. Ik had ook een ouder model outback (jij ook geloof ik) en heb vanwege de wat mindere stabiliteit de side-kicks er op gezet, misschien een ideetje?
  Ik las je berichtjes op zeevisland ook vaak maar waarschijnlijk plaats je daar geen berichtjes meer om dezelfde redenen als ik. Leek me ook sterk dat je niet meer viste, ik hoop je 's tegen te komen op of aan het water..
  Groeten Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ejjjjjj Topper !!

  Machtig blog vriend !

  Ik heb alles over Ierland gelezen, superrrrrr
  Mocht je volgend jaar ofzo nog eens gaan, lijkt me tof om eens mee te gaan.

  Verder ook hier taai taai en nog eens taai.
  Maar goed, ik geniet er toch wel van, die enkele vis is de bonus voor de echte doorzetters.

  Cheers mate !!........Harold

  BeantwoordenVerwijderen