het zit er weer op

zaterdag 27 oktober ... vanmorgend even langs de winkel voor een pakje koffie . nu dringt het tot mij door om de zeebaarsspullen weg te steken . de warmte is uit het land en geeft plaats voor ijzige koude wind en regen ,brrrr !
het is een vermoeiend jaar geworden met enige 'ups' en veel 'downs' . de redenen hiervoor is bij menige wel al bekend . de populatie is sterk afgenomen . dit word me elk jaar meer en meer benadrukt . en persoonlijk zie ik niet echt een verbetering er aan komen , zelfs niet als men vanuit de regering beperkingen gaat opleggen . er is wel wat rumoer vanuit die hoek ,maar toch ...druppels op een hete plaat zijn het , jammer .
mochten ze nu eens het Iers beleid achterna gaan , zie ik nog wel een sprankeltje hoop . alhoewel het nooit zover zal gaan hier . geld boven alles ! genoeg gejammerd .
 de laatste vangsten dateren al weer van een 3 tal weken terug ondertussen . we hebben nog wel een paar pogingen gedaan hierna , maar soms waren de omstandigheden niet zo optimaal . zeker met het stormachtig weer van een tijdje geleden . de temperaturen waren wel ok maar het water was donker en bruin op de meeste stekken . zeker niet ideaal om de harde pluggen er doorheen te laten zwemmen . mijn laatste baarzen zijn gefopt geweest door shads .een tijdje geleden was ik bij Peter de Cock om nog wat snoepgoed aan te schaffen en m'n oog viel op een opmerkelijk shadje , nmlk. de Fat Rockvibe Shad van Reins . niet dat dit een primeur is maar in het zeebaarswereldje heb ik nog niet veel van deze gehoord . dus proberen maar , en met succes ! de body van deze is zowat ovaal , plat . daardoor krijgt het zowat 'zweefvermogen' , zeker als je deze zo licht mogelijk vist . loodkopje van zo'n 7 gram is zowat ideaal . des te zwaarder je een shad bevist , moet je ze ook anders binnendraaien . zeker als je met een grillige bodem zit , anders ben je snel je shad kwijt . terug naar de shad zelf . het is voorzien van een ronde staartschoep die heel de shad laat bewegen en daardoor een prachtige zwembeweging geeft . als je de shad met rukjes binnedraait , voel je echt een ware trilling tot in je handvat , deze bemerk ik ook bij de welbekende Culprit . volgend seizoen ga ik de F.R.S. uitbundig uittesten !
zo , hier bij laat ik het . moge de winter en z'n koude snel voorbij zijn , zodat we stekelmans terug langs onze kanten mogen verwachten en liefst zo weinig mogelijk op de vismijn ! 
 

3 opmerkingen: