first the cherry , than the pie

zaterdagochtend om 6 uur uit de veren . tasje koffie op en weg waren we .
een uurtje verder stond ik op de stek .
de wind was al wat minder dan de afgelopen dagen . zo had ik gehoopt om de makrelen goed te kunnen zien jagen . bizar genoeg kon ik in de verste verte geen gejaag bespeuren .
toch maar wat proberen . lepeltje er aan en smijten maar . af en toe kreeg ik wel een tikje , maar wild was het niet . na een uurtje begon het me wat te vervelen . pfff , waar zitten die mormels ? ondertussen was ik al een 50 meters verder opgeschoven op het dijkje .
mja , verandering van taktiek dan maar . de avond ervoor had ik nog 2 oppervlakte pluggen klaargelegd . een popkey van Ima en een gunnish 120 van Lucky Craft . die laatste werd dus in de speld gehangen .
de eerste worp lekker ver en nog ver van het dijkje verwijderd om eventjes het ritme te kunnen vinden . ze was nog maar een meter of 4 actie aan't geven en dan een vreselijke klap erop . de slip gilde het uit ! meters gingen er vandoor en het bovenste gedeelte van de Rocksweeper stond mooi in een hoepel . wat een mooi gevecht ! enkele minuten later zag ik ze verschijnen al kopschuddend . een mooie donkere deze keer . direkt spookte het door m'n hoofd ; zou het weer zo'n kanjer zijn als van de week ? het was wel even spannend , want die gunnish zat gewoon dwars in z'n bek . één keer de boga in z'n onderlip en de spanning liep van m'n rug . yes man , je hebt het geflikt !
de meetlat ernaast gehangen en jaja , weer een 80-er maar een pak dikker dan de vorige . ik schatte ze van gewicht rond de 5 kilo . jow m'n dag was weer geslaagd . na wat foto's heb ik ze voorzichtig terug in haar element gezet .
enkele worpen verder , beng ! weer een mooie . ik heb hier echt wel de juiste plek gekozen vandaag . hihaa , ik wilde een vreugdeskreet door de lucht laten galmen maar kon me toch nog inhouden .
na een mooi gevechtje had ik ook deze te pakken . 67 cm op de meetlat . foto en zwemmen maar ! de worpen erna leverde nog twee aanvallen op maar niet willen hangen  . heb het nog een uur of anderhalf uitgehouden maar het was over .
bij de auto kwam ik Tony en Phillipe nog tegen . zij gingen het ook nog wat proberen hier , maar voor mij zat het er op . ik was te voldaan om nog verder te vissen .
achteraf nog even bij Bas gepasseerd omdat ik merkte dat de molenhouder en de foamgrip wat los zat . deze werd even hersteld met wat secondelijm . nu ik hier toch was heb ik gelijk maar een ander Rocksweeper aangeschaft , nu de 2.40 m versie om met kleinere plugjes te kunnen werken . ik ga hem ook kunnen gebruiken vanop de kayak binnenkort . een verslag volgt er wel van . tot de volgende !


2 opmerkingen: