madness

dinsdag had ik wat vroeger gedaan met werken . dus snel de spullen in de wagen en richting zoute sop   . daar aangekomen zag ik een voor mij bekende wagen staan . zou het ? ... ja inderdaad , van ver zag ik dat het Erik was aka Erik Patchinko . wat leuk om hem hier tegen te komen .
"en is het wat Erik ?" "nee makker , heb hier twee uur staan gooien en buiten enkele geepjes niks gezien "
oei dat belooft . toch maar dat waadpak aangetrokken en gewacht tot de stroom er terug in kwam . toch zag je veel comotie op het oppervlak gebeuren , her en der kleine kolkjes , opspattende aasvisjes en duikende vogels .
net voor ik vertrokken was naar hier , nog even langs de post geweest om m'n pakketje uit Italie op te halen . heb gelukkig nog een drietal Yo-zuri aile magnet DB gevonden . toch één van m'n top pluggen als het over oppervlakte visserij gaat . ja natuurlijk moest die in de speld gehangen worden . na een worp of tien had ik wel door dat dit vandaag niet de juiste plug was . dan maar terug die vertrouwde gunnish 120 die het de vorige keren waar maakte . vanaf de eerste worpen was het feest ! zo ook bij Erik , die de kleinere versie in de speld had hangen . de eerste was voor Erik . en dat amper een 2 meter voor onze voeten . 1 grote kolk en zijn slip begon het uit te gillen . geen houden aan , da's een beste man ! na een 5 tal minuten kwam ze eindelijk tot bij ons . "Steven , maak eens wat mooie foto's jong , dat komt er bij mij nooit van en ik wil ook wel eens met een mooie baars vereeuwigd worden "zo gezegd , zo gedaan . na de poses werd ze terug in het sop gezet . haha wat stond hij te trillen , de adrenaline zat in heel z'n lijf . wat er dat volgend uur gebeurde was echt niet meer normaal . elke worp leverde machtige kolken op . beng ! nu was het mijn beurt , djeezes , dit is een locomotief man . we keken beide met ogen als eieren zo groot hoeveel draad dat deze vis er af rostte . na enkele minuten 'ondergaan' , viel de lijn slap . g#dverd^*me , milj$µrde nondedj^*% !!!!! dit kan niet man . snel binnehalen en terug werpen . "hey Steven , kijk eens naar je haak " . ja man de voorste dreg stond volledig uitgebogen . even met de tang terug recht gezet en werpen maar . ondertussen haakte Erik z'n volgende al en na een leuke dril werd deze met een flinke tik naar ander oorden gebracht . een mooie baars die al een paar keer had kunnen paaien , maar die nu klaar was om op te eten . ondertussen , boem! terug zo'n monster die er met m'n plug vandoor ging en waarempel na een hevige strijd , weer los !! alé man wat gebeurt er hier ? nu was de voorste dreg herleid tot een enkele haak . gewoonweg afgebroken . snel maar een dreg van een andere plug er proberen af te halen en deze erop te zetten . maar omdat we zo onder de adrenaline zaten duurde dit als een eeuwigheid . na nog wat kolken en mis aanvallen , terug een beste die er vandoor ging . poosje later krijg ik hem in het vizier , ik schat ze tss de 60 en de 70 , en ja wat gebeurt er ? hoppaa , die onthaakte zich lekker voor m'n neus . al nee kopschuddend heb ik eens naar boven gekeken , en in m'n hoofd ging het van ; waarom ? waarom ?!!
uiteindelijk toch nog een baarsje zo van rond de 45 kunnen landen . maar deze was voor mijn pan bestemd .
de eerste keer in de ongeveer 12 jaar dat ik achter deze rovers zit , dat ik zoveel grote baarzen heb zien jagen op de oppervlakte pluggen . het was echt krankzinnig . zonde van de missers , maar wat een geweldige ervaring ben ik en Erik rijker geworden . waanzin !


1 opmerking: