Golfe du Morbihan

eind september op een zaterdagmorgend was het zover . de trip die we een half jaar eerder hadden vastgelegd naar Bretange , ging van start . normaal was het met ons gedrietjes geweest ; ikzelf ,Tony en Phillipe . maar door omstandigheden kon Tony er niet bij zijn .
na dit onprettig nieuws , had ik wel de twijfel om nog naar ginder te gaan . maar omdat Phillipe er zo op verbeten was om toch te gaan , had ik zoiets van ; why not ! we gaan er gewoon voor .
daar stond hij dan voor m'n oprit om half 7 's morgens . even later zaten m'n spullen al in de koffer van de auto . alleen nog de kayak op de aanhangwagen en de reis kon aangezet worden .
een 9 tal uur later reden we het dorpje Kerners binnen en hadden onze eindbestemming bereikt .
we werden opgewacht door Jean Claude en zijn vrouwtje die een prachtig huisje voor ons presenteerde . alle nutsvoorzieningen waren aanwezig en als kers op de taart hadden we een garage beschikbaar waar de kayaks af en toe tot rust konden komen . deze bevond zich aan de achterkant van het verblijf en was maar een meter of 4 van het water verwijderd , bij hoog tij . wat moet een mens nog meer !
na de rondleiding werd er natuurlijk over het vissen gesjouweld . even later stelde JC om mee naar de haven in Arzon te gaan waar we konden kennis maken met Lionel die daar een sportviswinkeltje uitbaat . een klein winkeltje , maar ik kan je garanderen dat er alleen maar topproducten uitgestald lagen . ook Lionel was in het bezit van een Hobie en de klik tussen ons was direkt gemaakt .
maar hij zette ons al vrij snel met de voetjes terug op de grond . ook hier stond het seizoen een hele maand achter en waren de vangsten zeer slecht te noemen . na nog wat aankoopjes en wat aanwijzingen om bepaalde spots uit te proberen ,zijn we daar in de haven nog snel een hapje gaan eten om daarna alles uit te pakken en de kayaks voor de volgende dag al klaar te zetten .
bij het krieken van de dag (zondag) konden we niet snel genoeg in de yak zitten . Phillipe had zelfs walki-talki's voorzien en dat was zeker geen overbodige luxe achteraf gezien .
éénmaal dat we bijna de baai uit waren ,zagen we met ontzag met wat voor een stroming we te doen kregen , het was namelijk rond springtij dat moment . kwam er nog eens bij dat we goed moesten opletten op de voorbij scheurende bootjes . zondagsrijders waren het , zei JC . en inderdaad ik had er ook zowat m'n gedacht van . telkens ze een drift hadden gedaan , terug gas volop open en knallen maar over de spots waar ze dachten een baars te vangen . niet dus , we zagen niemand iets vangen . allemaal waren ze op de diepe stukken bezig met shads . op dat moment wisten we zelf niets beters en deden maar lekker mee met die knuppels . maar op een gegeven moment had ik het wel bekeken . op onze dieptemeter zag je enorm veel aasvis tss de kant en tot een meter of drie rond zwemmen . maar dieper zat er zo goed als geen leven . met dit in m'n achterhoofd ben ik de ondiepte gaan opzoeken , wat niet zonder resultaat bleef . al trollend knalde de eerste baars op de vision oneten 95 . yes !!! wat voelde dit lekker . ik schatte het beestje op bijna 50 en na de fotoshoot , kreeg ze haar vrijheid terug . de druk was er af !
Phillip heeft die dag nog stug doorgevist met shads , maar kreeg niet het gewenste resultaat .
de dagen erna kreeg ik het spelletje wat door , waar en hoe ik de baars zou gaan vangen . oppervlakte pluggen van de Sammy 75 tot de grote gunnish haalden allemaal resultaat . het was gewoon een beetje logisch nadenken waar je wat moest inzetten . Phillipe was nu ook wat overhaald om met pluggen te proberen en de shads te laten voor wat het was . en inderdaad kwamen zijn eerste baarzen ook bij de yak . voor hem was het wat nieuw om met oppervlakte pluggen te werk te gaan , maar hij kreeg er wel enorm de smaak van te pakken .dinsdag zijn we op uitnodiging van JC , mee met hem op z'n 'rib' wat gaan pielen op dorade . kleine visjes maar toch wel sterke beestjes , mijn gedacht . woensdag en donderdag terug met de yak op't water geweest en de vangsten namen toe voor ons . ondertussen was ook de stroming al wat afgezwakt en was het toch aangenamer vissen .
over het algemeen waren het scholenbaarsjes dat we vingen met twee uitschieters van 50 en 55 voor mij . lipvis ,waar ik stiekem een beetje had op gehoopt. bleef het voor ons beide tot elks een mini-visje . dat was wat een domper voor mij  .
we zijn nog een drietal keer bij Lionel op de winkel geweest voor wat snoeperij , waaronder de nieuwe Z-claw 85 . voor ons elks ééntje aangeschaft en één als geschenk voor JC . vrijdag hebben we dan nog eens een 'rib'trip gedaan en hem onze geheime baarsspot getoond . vangt die mens toch nog wel 2 baarzen op zijn nieuw speeltje zekers ! Phillipe deed het hem na , maar bij mij mocht het nu eens niet lukken . toch nog een super fijne en laatste visdag gehad en hebben deze met ons twee mooi afgesloten met super lekker eten en redelijk wat drank erbij . zaterdag ochtend zijn we met een gelukzalig gevoel weder naar huis gekeerd .
alles is verlopen zoals het moest zijn ; fijne mensen ontmoet , lekker gegeten en gedronken ,vis gevangen en super goed weer gehad . voor ons voor herhaling vatbaar !

de eerste !

voor Phillip ook z'n eerste

af en toe knalde er een geep op de plug

mini mini mini lipvis

 


Jean Claude met z'n 'rib'

dorade grise , hevige rakkers

tot laat in de uurtjesZ-Claw 85

 

 


 

de shop van Lionel , zeker de moeite waard om er eens binnen te springen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten