hardcore Pete !

woensdag 27 augustus , de dag dat ik met Pieter en Bert afgesproken was om een gezamenlijke sessie te doen in de Europoort .
het weerbericht voor die dag zag er vrij goed uit . eindelijk nog eens een zomerse dag zonder regen en niet te veel wind . wel een lastige die uit het oosten blies maar dat zou de pret niet drukken .
toen ik zo rond 14.00 uur aankwam op de afgesproken plek waren zei beide al bezig en zag ik Piet z'n eerste baarsje al vangen . nou dat begon al goed !
met ons 3e hebben we deze stek nog een klein uurtje uitgekamd maar bracht niets op . dan maar verkassen naar de volgende stek .
ondertussen was het opkomend tij al goed op gang gekomen en werd een plek in de haven gekozen met de wind schuin vanachter . nog geen half uur verder of Piet stond terug met een kromme hengel ; ja hangen ! geen grote vis maar toch weer raak . deze keer had hij de BM in geel witte uitvoering ingezet . bij mij en Bert bleef het opmerkelijk stil . zelf had ik ook een BM er aan hangen maar in de kaki kleur . ja! weer hangen ! ja krijg nu wat , hoe kan dat nou ? zo kwam er een baars of 5 op deze stek er uit , allemaal door Piet er uit geknald . ik zat om de vijf botten vast op een rand of tussen de stenen wat alleen maar frustratie opbracht  en Bert stond op een gegeven moment ook enorm te balen toen hij z'n Dragon Express van Tenryu  in 3 stukken zag knallen tijdens het uitwerpen . zeer bizar ! ondertussen was de stroming al een pak verminderd en besloten we om even de dorst te lessen en de maag een kleinigheidje toe te stoppen in de nabij gelegen schietclub .
na een uurtje werd onze missie verder gezet . deze keer op een stek waar ikzelf nog niet was geweest . we waren nog geen vijf minuten bezig of Piet stond alweer met een kromme hengel . geen grote vis maar alweer een puntje bij voor Piet .
nu begon het echt dramatisch te worden voor Bert en mezelf . Piet stond gewoon tussen ons in en haakte de ene baars na de andere en allemaal op die geel witte BM . hij heeft zo ongeveer een 15 tal baarzen kunnen vangen waarvan er 2 ,grote kneiters waren . we schatte ze ongeveer op een 65 cm en de andere een 70 plusser .
we werden vandaag deftig naar huis gevist door onze kampioen ! ik heb zelfs geen tik gevoeld en Bert ook niet geloof ik . wat een bizarre dag was dit . maar toch was ik blij dat ik er bij was en heb ik maar m'n best gedaan om zo goed mogelijk alles op foto te krijgen .
nog eens dikke proficiat Piet !


ja ! hangen !


dit formaat kwam geregeld naar boven ... bij Piet dan toch

Bert , visreis-specialist maar ook muurklimmer !

hoppa en nog ééntje

bam ! hook on !

65

en als kers op de taart een 70 plus baars !1 opmerking:

  1. Proficiat Oude reus ! Stevie, breng maar zo een paar BMekkes met loodkoppen mee naar den Mexique bij je volgend bezoek hé, gracias :-) !

    BeantwoordenVerwijderen