windy days

vrijdag 15 augustus was ik met Olle afgesproken . we gingen met de yak nog eens naar de Europoort . de dagen er voor werd windguru en KNMI herhaaldelijk bekeken , want het zag er eigenlijk niet zo gunstig uit om te water te gaan . maar vrijdag voor de middag zou de wind wat afzwakken . het moment om er op te gaan ! daar aangekomen zag het er wel uit dat we bakken regen mochten verwachten , maar tegen alle verwachtingen in , klaarde het mooi op en kregen we een warm zonnetje .
woensdag laatst lede was ik nog met Dave langs de Megafish in Merksem geweest om een bestelling te plaatsen . toch nog even de rekken gaan checken , en wat zie ik ? hahaa , black minnows en crazy sandeel van Fiiish ! ja ik kon het niet laten en heb m'n emmertje goed gevuld . even wel een opmerking betreft dit spul . zeker nu wanneer dit product enorm aan't hypen is . de lijfjes zijn enorm teer ! in de meeste gevallen bij mij , als ik er een beet op krijg , zijn ze uitgescheurd . je kan ze nog wel enkele keren herstellen met wat secondelijm of wat afsmelten met een vuurtje . voor je het beseft kan dit wel een dure grap worden . ik heb het geluk dat een paar vrienden deze lijfjes perfect kunnen nabootsen , anders was ik al gestopt met dit kunstaas . u weze gewaarschuwd !
terug naar de Europoort ... het werd een taaie dag voor ons beide . we hebben elks twee baarzen kunnen haken . de grootste was voor Olle . ééntje van rond de 50 .
voor mij was het dik balen , want ik heb een beet of 6 gehad die ik wel haakte maar na enkele seconden terug er af gingen . wat de reden was weet ik niet . ik denk wel dat het allemaal gul was . twee gingen zelfs zwaar door de slip , maar aan de haak blijven ? o nee hoor !
rond de middag begon de wind enorm op te zetten en was het vissen zo goed als onmogelijk geworden . ook nog twee opmerkelijke dingen gebeurd die dag . eerst werden we gestalkt door een zeehond . hij was totaal niet bang voor ons want hij hing maar een meter achter de kayak tijdens het varen . zo dicht dat je hem zelfs kon horen ademen ! uiteindelijk zijn we van hem afgeraakt , toen hij een dikke harder te pakken had die hij bij de stenen glooiing van tussen de blokken joeg . even later kregen we ook nog eens bezoek van een legerhelikopter , die wat landingsoefeningen aan't maken was . we hebben zelfs naar elkander gewuifd , super !
die avond kreeg ik van Rudi telefoon om onze afspraak voor zaterdag vast te zetten .
dus om 5.30 waren we gereed om een tochtje te doen op de Westerschelde . er stond toen al een 2 a 3 Bf vanuit het westen te blazen en kwestie van stroming was het ook om u tegen te zeggen . maar één keer op de stek aangekomen duurde het voor Rudi niet al te lang , dat hij de eerste baars mocht haken . we kregen met regelmaat beet , enorm veel eigenlijk . maar je kon voelen dat het om kleine visjes ging . toch mocht Rudi hier enkele grotere exemplaren vangen van rond de 65 cm . bij hoog tij viel de bijt er uit en was het voor mij tijd voor een plas-pauze . normaal doe ik dit vanuit de kayak , maar met die wind wilde ik toch geen risico nemen . met het afgaande tij begon ook de wind toe te nemen naar 4-5 Bf . deze combinatie maakte het zo goed als onmogelijk om nog deftig te vissen , alweer ! maar toch kon ik nog een sterke baars van 70 cm landen , wat alles goed maakte . uitendelijk had Rudi een 10 tal baarzen en ikzelf 5 stuks .wat niet slecht was wegens de omstandigheden . rond de middag zijn we beide moe maar voldaan van het water gekomen ! dit smaakt naar meer maar liever wat minder wind als het kan .
 
 


4 opmerkingen:

 1. En op sommige stekken loop je net zo snel vast met die BM'tjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wel Rene , ik ben er in de Europoort ook 2 kwijtgeraakt , gewoon muurvast !

   Verwijderen
 2. Breng een paar van die BM's mee naar den Mexique maat ! Ik maak je er dan ook een paar terwijl je op verlof bent !!!

  BeantwoordenVerwijderen