long time no seen

Tijd dat ik nog eens wat neer pen , gewoon al voor mezelf om dit jaar toch niet helemaal te vergeten . Weer een bewogen jaar met ups en downs , zowel op persoonlijk vlak maar ook mijn visserij .Veel visserij is er voor mij nog niet geweest tot nu toe . Toch niet zoals de jaren voorheen . Tja soms moet je keuzes maken in je leven , en daar dat de populatie zeebaars alleen maar achteruitgang kent , is de motivatie met de jaren ook ferm gezakt . 
M'n eerste poging op zeebaars dit jaar staat nog wel fris in het geheugen . 7 mei en ineens een nieuwe nog niet uitgeprobeerde stek voor mij . De eerste vis dat op de shad knalde was meteen een mooie vis van rond de 60 cm . Geen magere vis maar toch nog niet op sterkte zoals ze in het najaar zijn . even later nog een baarsje van rond de 45-50. We waren dit jaar al wat vroeger ook op pad geweest , poging om een zeeforel te strikken . Dit werd voor mezelf een half succes . Ben maar een 3 tal keer geweest , maar heb wel ontdekt welk zacht kunstaas deze vis kan overhalen om er naar te happen . Harde knallen heb ik mogen voelen , paar keer een gillende slip maar blijven hangen , nee ze ! Volgend jaar als het wat meezit haal ik er een dikke uit ! Met de kayak ook maar een keer of 3 er op uit geweest tot nu toe . Geen grote vissen en ook geen grote aantallen . Het seizoen begon blijkbaar wel redelijk goed voor iedereen met mooie formaten op de Westerschelde . Europoort en Oosterschelde zijn later op gang gekomen volgens verschillende bronnen . Kleine baarsjes overheersen dit jaar weer, zoals vorig jaar . Hier en daar komt er wel eens een mooi exemplaar er uit , alleen de aantallen zijn het niet tegen vroegere jaren . De redenen kennen we ondertussen wel .
Nu dit jaar zijn we , Tony en mezelf het kunstaas van onze vriend Franchesco Giordani aan het uittesten en met succes ! Francesco had een droom om met een eigen merk op de markt te komen en met deze geschied het . Ra'is fishing heeft nu een stevige voet in het thuisland Italie ondertussen . Spanje , Ierland en de Verenigde Staten beginnen ook resultaten te posten ondertussen . De spotter is een slug die een fantastische actie maakt en op verschillende wijzes kan gevist worden . Zowel weedless aan de oppervlakte of met verzwaring op ook alle mogelijke manieren die er ondertussen zijn . 2 manieren heb ik zelf uitgetest ; dropshot vanuit de kayak en met een weedless jigkop van 7 gram vanaf de kant . Beiden leverde vis op . De spotter bestaat uit een 9 tal naturel kleuren , allemaal gebaseerd op het soort van achter en ondergrond van het water dat bevist word . Jaja er is ernstig over nagedacht , deze kleuren zijn niet zomaar willekeurig gekozen en de kwaliteit van deze soft bait is echt top ! Enorm soepel staartje waaruit de juiste actie uit verder komt en vrij sterk . Deze gaat niet bij de minste beet uitgescheurt zijn . dus kan je er wel langer met vissen . Ik vis natuurlijk ook wel met ander kunstaas , ze moeten niet altijd een slug hebben . Soms zijn het shads met een schoepstaartje die net beter scoren . Maar binnekort wordt het gamma van Ra'is Fishing wel uitgebreid . We wachten af !Zoals gezegd begint de Oosterschelde ook af en toe ook wat resultaat te geven . Nu m'n maatje Piet wat dichter bij deze laatste woont , gaan we hier ook wat meer vissen mijn gedacht . Oosterschelde blijft toch altijd iets apart met z'n helder water . Hier kan het harde kunstaas optimaal gebruikt worden , soft baits ook natuurlijk , maar de oppervlakte visserij blijft voor mij nog altijd de max ! Tot binnekort !
Geen opmerkingen:

Een reactie posten