Season '17

Mja lang geleden dat ik nog wat gepost had . Maar ik ga er terug effe invliegen sé !
Veel is er gebeurd het laatste jaar en het wordt tijd , gewoon al voor mezelf om dit nu wat in tekstvorm te zetten.
Begin ik maar eerst over het afgelopen zeebaarsseizoen .
Ben pas de 2de week van juni gestart door gevolg van mijn vakantie , daar later ook een verslag van .De eerste keren was gelijk met de kayak en dat leverde altijd wel wat vis op . Black M van 9 cm met een 10 gr kopje was de favoriet . Driftje over de stek en lekker vertikalen , meer niet .
Nu later op het seizoen ben ik alleen nog maar vanaf de kant langs de Westerschelde gevist , meestal was dat in gezelschap van een vismaatje , paar keer alleen ook . Moet zeggen ik heb praktisch altijd wel een visje gevangen . Algemene maat lag zo tussen de 35 tot 50 cm zegt . Hoe groter , hoe zeldzamer ...uiteraard . Toch nog een paar zware beren moeten afgeven , ik had er niets aan te vertellen . Nochtans gebruik ik ongeveer 2 jaar die Tenryu Ultimate One en met die stok kan je toch wel wat druk zetten , en toch ! Ben wel vrij tevreden van die hengel mag ik zeggen . Heb deze van Stefan overgenomen tegen een mooie prijs . Nieuw zou ik het er niet voor over hebben , denk wel dat er genoeg alternatieven op de markt zijn . Ik heb wel geen voeling meer als ik een 5 grams loodkopje gebruik , beetje spijtig . Oppervlakte visserij gaat ook prima , zowel hard als softbaits lukt met deze jongen . Duikende plugjes vanaf een cm of 8-9 zet hij mooi ver . Ik gebruik hem zelfs in Mexico , daar komt hij helemaal op zijn recht . Hier op de Westerschelde raad ik toch aan om een hengel te kiezen met een goeie sterke rug maar ook vrij gevoelig in het topdeel en rond de lengte van 3 meter . Deze lengte is ideaal om je shad ver weg te zetten wat nodig is en je kan je vis toch wat meer sturen tegen een kortere hengel . Meestal staan wij op stekken wadend te vissen op een rand van een oesterplaat bvb en vanaf daar gaat het redelijk diep ineens . Met zo een langere hengel vis je wat uit een betere hoek , mijn gedacht .
Nog eens terug komen op de vangsten dit jaar . Was het tegenover 2016 anders ? Ja , veel minder kleine baars gevangen en iets meer grotere . Wat wel heel frustrerend was ; veel stekken waren gewoon leeg en die tendens doet zich nu al een paar jaar voor en dat baart me wel zorgen . Ook hier is de beroepsvisserij bezig maar ook nog veel ongeregelde types met en zonder bootjes . En nu is het dan zover moeten komen dat 2018 een C&R verhaal wordt . Kijk ik neem op 1 seizoen ongeveer een baars of 4-5 mee voor consumptie , wat zeker geen overdaad kan genoemd worden . Andere liefhebbers zetten gewoon alles terug wat voor mij even prima is maar ik denk niet dat ik het volgend seizoen braaf ga luisteren naar Brussel . Hell no !!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten