in search of perch

Als jong ventje, ben ik zoals de meeste vissers, het vissen op zoetwater begonnen. Dit deed ik vooral in de omgeving bij m'n grootouders hartje Kempen. Een prachtige tijd waar er mja, nog veel vis rond zwom en je er nog geen gesofisticeerd materiaal voor nodig had om je visje te vangen.
Heden ten dage, kan je dit je nog moeilijk voorstellen. 
Toen gingen we op pad met een vaste stok en een korst brood en vingen we mooie voorns e.d.
Of schudde we eerst wat pieren uit de grond met een riek, konden we kleine meerval en baarzen vangen. 
Ondertussen is het gericht vissen op baars enorm populair geworden en waarom niet! Eigenlijk één van de mooiste die hier rondzwemmen. 
Daarom heb ik me vorig jaar ook wat terug verdiept op deze soort. Beetje ook om een mooi alternatief te hebben, moest het geen weer zijn om achter de zeebaars te gaan. 
Trouwens het kunstaas dat ik voor zeebaars gebruik, kan grotendeels ook ingezet worden op het zoete. Soft baits, oppervlakte kunstaas en duikende pluggen. Wel nog een beetje geïnvesteerd in enkele kleinere pluggen van Salmo en Rapala. Nu van dat laatste merk is er voor mij ééntje bij, wat m'n favoriet is geworden : Shadow Rap Jack Deep.
De hengel die ik er voor gebruik is de Lamezz@oncia van RA'IS. Perfecte stok voor deze twitchbait. Als molen is de Shimano Stradic 2500 een prima combinatie, opgespoeld met 12/100ste dynema en 35/100ste fluorocarbon als voorslag.
De afgelopen maanden heb ik een mooi aantal grote baarzen kunnen foppen en de meeste gingen voor de Shadow Rap Jack Deep. Vooral als je deze twitchend binnen vist, is hij onweerstaanbaar voor roofvis. Daar deze 'suspended' is en lang in de strike-zone kan gehouden worden word hij meestal aangevallen tijdens een pauze tussen het twitchen/jerken.

Binnenkort word er weer even de aandacht geschonken aan zeeforel, maar voor nu, ga ik deze gestreepte rover nog even achter de schubben zitten! 

3 opmerkingen: