Lamezz@oncia 2.0 not just a rod !
Enkelen van jullie weten dat ik al een tijdje 'prostaff' ben voor het Italiaanse merk Ra'is . Francesco Giordano , de bezieler van dit merk , vroeg me een tijd terug om zijn producten wat uit te testen in onze contreien. Het zijn nog maar de begin jaren dat dit merk zijn intrede doet in het sportviswereldje , maar het begint ondertussen al vrij goed te lopen . Onder het merk zijn al enkele softbaits op de markt gekomen die hun vangstgarantie al duidelijk bewezen hebben , waaronder de Spotter en de C32 feed . Zowel inzetbaar op het zoet als het zout water . Mooi afgewerkt en kwaliteitsvol .
Maar er is ook een spinhengel in het gamma , namelijk de Lamezz@oncia . héhé wel een mondje vol om het uit te spreken , maar wat een hengel !


Voor mijn visserij op zeebaars , is hij niet overal inzetbaar eerlijk gezegd . Vanaf de kant op de Westerschelde , waar er grotendeels met softbaits over de bodem wordt gevist , zal hij minder geschikt zijn . Daar ben je beter af met een vrij lange hengel , zodat je beter kan 'sturen' als het voor je voeten vrij diep is . Op ondiepe stekken is hij zeker te gebruiken en vanaf een boot of kayak bvb. is het een perfecte stok !


Je kan er heel de dag met vissen , zonder enige last van te hebben . Hij is vederlicht , doordat men de blank zelf zo kaal mogelijk heeft behouden . alleen rond de bindsels van de ogen heeft men de hengel van lak voorzien . Ook de geleide ogen ; K-R concept Fuji SIC micro guides zelf , helpen mee dat de hengel zo licht mogelijk blijft en z'n strakheid behoud . De molenhouder , ook van het merk Fuji is ultra licht met het exclusieve  Sharp-Touch concept waar je werkelijk alles met voelt wat er op het einde van je draad gebeurt. Onderschat z'n kracht niet , hier kan je grote vissen met onder controle houden .De combinatie van de carbonwikkelingen en Nano-hars maken hem ijzersterk .De hengel is uitermate geschikt voor soft baits , maar ook hard baits . Het minst voor zogenaamd oppervlakte kunstaas , maar mits het wat uitzoeken van de gepaste plug en het wat wennen aan de hengel , lukt deze combinatie ook geweldig goed .
De hengel heeft een lengte van 2.10 m. Het ideaal werpgewicht ligt tussen de 5 en 28 gram en voor gevlochten lijn , raad men aan tussen de 7 tot 17/100ste te gebruiken. In deze combinatie sta je werkelijk verbaasd hoe ver je het kunstaas kan wegzetten .
Voor de kwaliteit en afwerking dat deze hengel heeft meegekregen , ligt ook de prijs enorm goed .

 hier nog een video van Lamezz@oncia met de spotter
Geen opmerkingen:

Een reactie posten